Studiedag 28 mei 2016

 

Zo zag de zaal eruit vlak voordat de Studiedag van Prepare4Joy op 28 mei 2016 begon. Beneden zaten nog wat groepjes mensen aan de koffie. Boven namen de eerste deelnemers hun plaats in en keken uit naar wat ging komen. De dag stond in het teken van het nieuwe LIFE-Model boek: Vreugde begint! Helaas was het boek op de dag zelf niet beschikbaar: de pallet stond nog in een loods aan de Poolse grens. Dit was uiteraard erg teleurstellend, want we hadden graag gezien dat alle deelnemers aan het einde van de  dag met het boek naar huis waren gegaan, vol enthousiasme om een Vreugde-begintgroep te starten.

 

Er waren vijf lezingen gepland en deze gingen gelukkig wel allemaal door. Voorzitter Johan Konstapel mocht het spits afbijten. Hij behandelde het LIFE-Model als ideaal model en besteedde aandacht aan diverse relationele vaardigheden. Coördinator Martien Jan de Haan nam het stokje van hem over en ging in op het wereldbeeld van het LIFE-Model. Zijn lezing heeft al een plekje op deze website gekregen (LIFE-Model > Wat is het LIFE-Model > Wereldbeeld). ’s Middag legde bestuurslid Inez de Haan uit hoe het komt dat vreugde besmettelijk is, vertelde André Roosma over God als de Aanwezige en sloot Gerard Feller de dag af met een inleiding over de parallellen tussen de fysieke en de geestelijke ontwikkeling van de mens. De verschillende onderdelen sloten mooi op elkaar aan en gaven een aardig overzicht van waar het LIFE-Model voor staat.

 

Uiteraard ontbraken op deze Studiedag ook de oefeningen niet. Behalve dat zij een welkome afwisseling waren op de soms inspannende lezingen, zorgden zij ook voor verbinding tussen de deelnemers. We hebben mensen gesproken die dolgraag met het materiaal aan de slag willen gaan, maar vooralsnog weinig aanknopingspunten vinden in hun omgeving. Wij willen hier graag bij helpen door lokale initiatieven aandacht te geven op deze website. Wij zijn hiervoor te bereiken via deze website, facebook en e-mail. Onze website heeft ook een forum. Er zijn hier nog geen activiteiten, maar we zouden graag zien dat mensen elkaar hier opzoeken en hun vragen en ideeën over het LIFE-Model met elkaar delen.