28 april 2017

Over ons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Wij zijn een groep mensen met verschillende achtergronden die ontdekt hebben dat ze eenzelfde droom delen die ze samen willen waarmaken. Daarom vormden we samen stichting Prepare4Joy. Op deze website ontdekt u meer hierover, en over onze droom. Als u enthousiast wordt van wat u leest, nodigen we u uit om met ons mee te dromen/bouwen! Voel u vrij om contact met ons te nemen als u daarin interesse zou hebben.

Wat ons samenbracht is het feit dat we allemaal christen zijn, en dat de meesten van ons op de één of andere manier in aanraking zijn gekomen met het boek Leven naar Gods plan en één van haar schrijvers, dr. E. James Wilder.

Jim Wilder leidt de beweging Life Model Works, die is voortgekomen uit Shepherd’s House, een instelling waar al meer dan 30 jaar mensen worden geholpen vrij te worden van ernstige trauma’s en/of verslavingen. Dit boek bundelt inzichten die voortkomen uit een jarenlang intensief zoekproces naar de beste manier om deze mensen te helpen.

Bijbelse principes, praktijkverhalen, en de laatste ontdekkingen op neurologisch vlak ontmoeten elkaar op een manier die niet anders kan dan je hart raken. Shepherd’s House heeft ontdekt dat vreugde en herstel twee dingen zijn die niet van elkaar los te koppelen zijn. Vreugde is in haar kern altijd relationeel. Waar er door relaties gebrokenheid ontstaat, kan er ook door het juiste soort vreugdevolle relaties weer herstel plaatsvinden.

Klinkt dat als iets dat wel eens Gods plan zou kunnen zijn?
En zijn we niet allemaal een beetje gebroken?
Hoe werkt dat dan echt, vreugdevolle relaties? Daarover gaat het LIFE-Model, en ook onze droom.
Ons doel

Onze droom is een onderdeel van een grotere droom, die we delen met de mensen van Life Model Works. Daarover kan u hier meer lezen. Wij willen helpen bouwen aan een cultuur waarin vreugdevolle relaties de norm zijn. Dat willen we doen door in de eerste plaats zelf meer en meer de mensen te worden, die dat soort relaties hebben. Hoe we dat doen, kan je volgen op deze website.

Een van de belangrijkste tools die we daarvoor gebruiken zijn de 19 relationele vaardigheden die Shepherd’s House in kaart gebracht heeft in hun LIFE-Model. In onze cultuur komt het zelden voor dat mensen alle 19 vaardigheden hebben, en toch zijn ze inherent aan ons mens-zijn. Wij dromen ervan om in ons land conferenties en events te organiseren om die vaardigheden te verspreiden in gezinnen, scholen, kerken, organisaties, hulpverlening, overheden, …

Om dat mogelijk te maken, zijn we eerst zelf getraind door Shepherd’s House. We staan hierbij open voor geïnteresseerden die zich willen aansluiten bij deze visie, en die interesse hebben deze trainingen te volgen. Voel je vrij om contact met ons te nemen als jij zo iemand bent.

John Konstapel (Voorzitter)

 

Al meerdere jaren sinds ik in contact ben gekomen met het gedachtegoed van Jim Wilder ben ik hier erg enthousiast over. Wat mij betreft is het een mooie mix van gezonde psychologie en gezonde theologie. In de dagelijkse praktijk zit het door mijn behandeling heen ‘verweven’, soms meer, soms minder expliciet. Wat ik graag zou zien, is dat het gedachtegoed voor zowel therapeuten, kerkleiders als ‘gewone mensen’ meer beschikbaar en toepasbaar zou zijn en er meer (laagdrempelige) literatuur aanwezig zou zijn om mensen met het gedachtegoed in contact te brengen. Graag ben ik onderdeel van de beweging op dit gebied, en wil ik me graag verder toerusten en bekwamen in de praktische oefeningen.

Ik ben geboren en opgegroeid in Leiden, waar ik mijn lagere- basis- en middelbare school en zelfs universiteit heb gevolgd. Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn huidige partner ontmoet, en op mijn twintigste zijn we getrouwd. We zijn nu alweer bijna dertien jaar getrouwd en hebben inmiddels een prachtige dochter! Voor mij is het geloof erg belangrijk, ik ben op twintigjarige leeftijd tot geloof gekomen, en de heling en genezing die ik daardoor heb ontvangen, gun ik iedereen! Mijn hobby’s zijn het lezen van pastorale boeken en ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn. Mijn sterke kanten zijn dat ik een goede luisteraar ben, en graag echt wil zijn. Ik heb een ‘seculiere’ opvoeding gehad, waarin geloven niet werd ontmoedigd, maar ook niet aangemoedigd. Mijn ouders zijn beiden niet bekeerd, en ze hebben mij hierin vrijgelaten. Op zestienjarige leeftijd heb ik mijn huidige vrouw ontmoet, die mij bekend gemaakt heeft met het Christelijk geloof. Ze wilde erg graag dat ik ging geloven, en toen ze mij daarin vrijliet en ik zelf op onderzoek uitging (op twintigjarige leeftijd), heb ik mij bekeerd en ben lid geworden van de Baptistengemeente in Leiderdorp. Hier heb ik een heel groeiproces mogen doorgaan en ben zo’n zes jaar oudste in deze Gemeente geweest.

 

Inez de Haan-Vos (Secretaris)

 

Dit is kennis die zo enorm belangrijk is, maar ons niet altijd wordt aangeleerd. Als we meer hierover weten en kunnen toepassen in ons leven, dan hebben we een ongelofelijke bron van kracht om telkens, vanuit nare situaties of gevoelens, terug te keren naar de vreugde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martien Jan de Haan (Coördinator)