8 mei 2017

Vreugde herstelt

Vreugde Herstelt

 

Vreugde herstelt is een training, bedoeld om te leren de vreugdecapaciteit te vergroten. Dit gaat het best in een gemeenschap van mensen, die erop is gericht om vreugde te bouwen en waar mensen deel uit maken die al een grotere vreugde capaciteit hebben.

Veel tijd wordt besteed aan het ontdekken wat gezonde relaties zijn en aan het ontwikkelen van vaardigheden om relaties te veranderen in vreugdevolle verbindingen.

Als we niet geleerd hebben om een goede relatie te bouwen is het gevolg vaak een zeurend gevoel van eenzaamheid. Gevolg is dat we verbindingen aangaan die niet levengevend zijn. We verbinden ons aan hard werken, intensief sporten, roken, drinken en wat je al niet kan bedenken om te doen opdat je maar geen nare gevoelens hoeft te voelen. In deze cursus noemen we de dingen die je ‘in plaats van’ doet  beeps.

Door beeps verliezen we vaak onszelf en onze relaties. Er is weinig vreugde meer.

Ook is het mogelijk dat we door deze beeps of door trauma of misbruik het vermogen missen om onszelf te kalmeren. We kunnen dan onze mentale, emotionele, fysieke en spirituele nood niet meer tot rust brengen.

In Vreugde Herstelt leren wij je eenvoudige vaardigheden, zoals ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen die je helpen om je rust te hervinden.

En zoals je vaardigheden leert om vreugdevolle relaties te bouwen, leer je in deze cursus ook om een vreugdevolle verbinding met God aan te gaan.

Vreugdevolle verbindingen met God en met anderen creëren een vreugde in ons, die ons brein helpt om op adequate wijze met emoties als pijn en genot te leren omgaan. We leren vanuit negatieve emoties naar vreugde terug te keren en een veilige levengevende verbinding te ontwikkelen met God en met anderen.

En als je leert hoe je verbinding met God kunt maken als je overstuur bent, vind je daar een onuitputtelijke Bron van Vrede die je helpt tot rust te komen.

Kortom; 

‘Vreugde Herstelt’ is een concrete benadering om de relatie met jezelf, anderen en God te kunnen vernieuwen.

Het is een praktische, oplossingsgerichte manier om meer vreugde te kunnen ervaren, innerlijk herstel te vinden en levengevende relaties te leren ontwikkelen.

Vreugde Herstelt kiest een andere invalshoek en reikt verder dan traditionele manieren om herstel te vinden en is gebaseerd op het christelijk geloof en op nieuwe kennis over de werking van ons brein.

Hierdoor komt de volle reikwijdte van ‘vernieuwen van je denken’ krachtig in beeld. Het krijgt tastbaar handen en voeten en biedt hoop aan mensen die al veel hebben geprobeerd maar nog altijd strijden met hun gevoelens, bijvoorbeeld van pijn, leegte, eenzaamheid, schaamte, verslavingen of gebrokenheid.

Centraal staat de kracht van vreugde.

 

Vreugde Herstelt is de eerste van een serie van 3 modules.  Ed Khouri heeft in samenwerking met o.a. Jim Wilder (The Life Model) jarenlang aan de ontwikkeling van ‘Vreugde Herstelt’ gewerkt, en geeft al geruime tijd overal in Amerika deze cursus in kerken en centra voor herstel.

 

 

Zoek Evenementen

Agenda › Vreugde herstelt

  • Geen overeenkomende events gevonden voor "Vreugde herstelt". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van events.

Evenementen Lijst navigatie