8 mei 2017

Vreugde verbindt

Waarom Vreugde verbindt ?

Het lijkt ironisch. Jij en ik zijn gemaakt voor relaties, en toch lijken relaties vaak de plek waarin we de grootste beschadiging, pijn en strijd oplopen. In plaats van het vinden van vreugde, acceptatie, plezier en kracht in relaties, ondervinden we afwijzing, mislukking, schuld en schaamte. In plaats van het geven van het leven, laten onze pogingen om relaties te hebben – vooral met “moeilijke” mensen – ons achter met het gevoel te worden afgevoerd en vragen we ons af waarom we zelfs maar hebben geprobeerd. Toch is er diep in ons iets dat schreeuwt: “Er moet meer zijn dan wat ik tot nu toe in relaties heb meegemaakt!”

Vreugde verbindt is de vreugde creëren om ons heen. Vreugde verbindt drukt actief uit; “Ik ben blij dat je hier bent” en creëert een open uitnodiging voor anderen om bij ons te zijn. Vreugde en acceptatie zijn aanstekelijke uitnodigingen om een relatie aan te gaan. Vreugde verbindt is positief – het is creatief, vindingrijk, relationele en inventief. Het drukt een diep gevoel van dankbaarheid voor anderen uit, en voor de gelegenheid elkaar te ontmoeten, te leren kennen en met hen te verbinden. Vreugde verbindt komt voort vanuit een diepe shalom – Vrede van God.

Vreugde verbindt is de open, vreugdevolle uitnodiging om relaties om ons heen aan te gaan en te onderhouden – en staat anderen toe vrij op ons te reageren.

In Vreugde verbindt zullen we ontdekken wat onze unieke, door God gegeven gaven, talenten en mogelijkheden zijn om anderen in onze eigen persoonlijke stijl te accepteren. In plaats van door een bende hoepels proberen te springen, richten we ons eenvoudig op het leren opbouwen en delen van onze vreugde met anderen, en creëren we een open uitnodiging en ruimte voor hen om relaties met ons aan te gaan. Elke week zullen jij en ik eenvoudige en praktische oefeningen leren, om ons te helpen bij het identificeren en uitdrukken van acceptatie in onze eigen persoonlijke stijl. Je zult ontdekken hoe je de eigenschappen van je hart naar anderen kunt uiten en hen helpen het gevoel te hebben erbij te horen.

Alles in Vreugde verbindt is ontworpen om onze relationele vaardigheden te verbeteren en ons te helpen onze eigen unieke door God gegeven talenten en vaardigheden te ontdekken om een ​​plek voor anderen te creëren om bij ons te horen – in vreugde.

Dit is het soort verbindende vreugde dat Jezus geschapen heeft voor anderen, wat wij gaan leren en toepassen.

 

Relaties zijn groter en belangrijker dan problemen.

Een van de meest spannende onderdelen van Vreugde verbindt is het leren om de vaardigheden, die helpen relaties te zien en te waarderen als groter en belangrijker dan de problemen, uit te voeren.

Vreugde verbindt is de derde en laatste module van de Vreugde-serie.

 

Zoek Evenementen

Agenda › Vreugde verbindt

  • Geen overeenkomende events gevonden voor "Vreugde verbindt". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van events.

Evenementen Lijst navigatie