8 mei 2017

Vreugde vormt

Vreugde vormt is een vernieuwende en levengevende benadering voor christelijke groei en herstel. Vreugde vormt is uniek omdat zij zich niet richt op een verandering die door wilskracht en eigen inspanning wordt bereikt, maar deze zoekt in de relatie met God die bij machte is om iemand van binnenuit te veranderen.

Voor veel christenen is het geestelijke leven te vergelijken met het roeien in een boot. Hoewel dit een inspannende of soms zelfs vermoeiende bezigheid is, doen ze hun uiterste best om vol te houden en zo evenwichtig mogelijk te zijn.
Probeer je nu eens voor te stellen hoe een zeil dat – vol en helder –  door de kracht van de wind een boot voortbeweegt. De roeispanen zijn verdwenen, evenals de pijnlijke armen en ruggen. In plaats daarvan leren de reizigers hoe zij de wind kunnen vangen om dat wat nodig is om vooruit te komen, over te laten aan iets dat krachtiger is dan zij ooit zullen zijn. Hoewel er nog steeds gewerkt moet worden, is dit leuk om te doen.

De module Vreugde vormt verschilt van de traditionele modellen van discipelschap, zoals zeilen verschilt van roeien. Leren om in Gods aanwezigheid te zijn, een echte relatie met Hem te ontwikkelen en je met Hem te verbinden om te veranderen, is precies datgene wat de Vreugde vormt beoogt.

Wij hebben een God die hemel en aarde heeft bewogen voor ons herstel en die ons heeft beloofd om onze ziel als de eerste vrucht van zijn nieuwe schepping te herstellen. Wat aan ons is om te doen, is stoppen met proberen dit op eigen kracht te bereiken. In plaats daarvan moeten we leren om in de aanwezigheid te verkeren van de God die verandert, en ons met Hem verbinden voor herstel. Dan zal Hij ons vrijmaken om te zijn, zoals Hij ons heeft bedoeld en te doen wat Hij van ons vraagt.

Vreugde vormt is de tweede module in de Vreugde-serie

 

Zoek Evenementen

Agenda › Vreugde vormt

  • Geen overeenkomende events gevonden voor "Vreugde vormt". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van events.

Evenementen Lijst navigatie